Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Positieve Gezondheid is een nieuwe, bredere kijk op gezondheid. In deze benadering is gezondheid meer dan niet ziek zijn. Het gaat niet alleen om de lichamelijke kanten van gezondheid. Het gaat ook om mentaal welbevinden, over zingeving, vertrouwen in de toekomst en de kwaliteit van leven. En dus over het belang om niet alleen je lijf, maar ook je hoofd gezond houden, om dingen te doen waar je blij van wordt, contact te houden met anderen en om dagelijks lekker te bewegen. Vanuit zes dimensies bekijkt Positieve Gezondheid wat iemand kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen.

Zes dimensies van Positieve Gezondheid

lichaamsfuncties
(ik voel me gezond en fit)

mentaal welbevinden
(ik voel me vrolijk)

zingeving
(ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst)

kwaliteit van leven
(ik geniet van mijn leven)

meedoen
(ik heb goed contact met andere mensen)

dagelijks functioneren
(ik kan goed voor mezelf zorgen)

 

Wil je meer informatie?

Vul dan het interesseformulier in en wij nemen contact met je op!
TOP